News

Miquel Capó, Biel Nadal i Mari Allès, els reis de l’October Trail

Més de 1.500 participants pinten de verd i groc la competició que tanca la Liga Illa dels Trails amb Ruben Bobillo i la pròpia Allès com a nous campions

22/10/2023

La October Trail i la tercera edició de la Illa dels Trails ja són història. Una jornada amb vent va acompanyar tot el dia i va refrescar als més de 1.500 participants que van prendre part en una cursa que va comptar amb les distàncies de 32KM, 19KM i 11KM. La ciutadellenca Mari Allés i el mallorquí Miquel Capó, que va entrar a meta juntament amb el seu compatriota Biel Nadal, van ser els grans guanyadors en la distància reina en un esdeveniment patrocinat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca, de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

 

La cursa masculina dels 32KM, amb sortida a Son Bou, va ser una lluita igualada i constant, amb 5 aspirants al triomf en només 40 segons a Son Saura, a pocs KM de la meta. Al final, l'experiència i la veterania del mallorquí Miquel Capó, acompanyat a la meta per Biel Nadal Porquer, van servir perquè es portés la victòria amb 2:27:11, una gran cursa completada pel local Rubén Bobillo, tercer classificat amb 2:28:13.

 

En dones, Mari Allès no va tenir rival de principi a fi, imposant un gran ritme i aturant el cronòmetre en 3:05:39, per davant de Victoria Albelda, amb 3:12:29 i de la italiana Martina Parenti, amb 3:21:12. Una vegada més, exhibició per a Mari Allès, que va regular esforços en tot moment per emportar-se el triomf.

 

En els 19 quilòmetres, la victòria va ser per a Miquel Angel Capó, que va aturar el cronòmetre en 1:20:10 i, només 16 segons després, va entrar a meta el segon, Jorge Cano, amb 1:20:26, amb una diferència de 5 segons amb la qual va entrar Adrián Miralles, tercer amb 1:20:31.

 

En dones, la resident a Ferreries, Ana Bueno, va volar cap a la meta col·locant-se en el més alt del podi amb un temps de 1:43:20, mentre que la ciutadellenca Clara Coll va assolir un temps de 1:44:13 i Katherine Chaplin 1:44:28.

 

En els 11KM, una cursa molt ràpida malgrat el terreny, on el jove Manu Domínguez, de només 16 anys, i Migue Huguet van protagonitzar una fantàstica lluita que va acabar amb una entrada conjunta amb un temps de 48:01, una nova marca en aquesta distància. Toni Florti, amb 48:58, va completar el podi. Pel que fa a les dones, Maribel Benasser va ser la més ràpida, tot i que el seu resultat no va comptar per haver incomplert una regla, i la guanyadora va ser Georgina Campins, amb 1:00:28, seguida de Maribel García (1:00:55) i Maite Pons (1:01:28).

 

L'entrega de trofeus va comptar amb la presència de Joan Pons Torres, conseller d'Esports del Consell Insular, Pedro Vidal, secretari autonòmic de Cultura i Esports del Govern Balear, Nico Blanco, regidor d'Esports de Ciutadella i les seves homòlogues a Ferreries i Es Migjorn Gran, respectivament, Alicia Martí i Tamara Rotger, a més del coorganitzador i director general de Biosport Menorca, Toni Capó.

 

Després es va dur a terme l'entrega dels premis de la Lliga Illa dels Trails, i els tres primers classificats en categoria Or van ser Ruben Bobillo, Sergi López i Jose María Cardona, en homes, i Mari Allès, Aida Lora i Tiana Galmes, en dones. En categoria Plata, el podi masculí el van protagonitzar Uri Rocher, Adrián Rodríguez i Joan Rotger, mentre que en dones va ser per a Clara Coll, Lena Moll i Lidia Moll. Finalment, en la modalitat Bronze, el guanyador va ser Migue Huguet acompanyat de Guiem Bagur i Tomeu Salord, mentre que Georgina Campins, Cristina García i Ana Martí Ainsa ho van fer en dones.

 

A més, es va celebrar la October Bike on els grans dominadors van ser Aaron Genestar (1:56:40) i la catalana Marta Torà amb 2:48:52. El podi masculí el van completar els germans Toni Pascual i Esteve Pascual (1:59:18 i 2:02:38), mentre que el femení ho va fer Daniela Leal (3:22:21) i Antonia Carreras (3:33:48).

 

A més, també es va celebrar una exhibició aèria en la qual els parapentistes acrobàtics professionals Horacio Llorens, de l'equip Red Bull Espanya, i Cesar Canudas van deleitar els 5.000 assistents a l'esdeveniment amb una exhibició que es va culminar amb el salt al buit des de mil metres d'altura de l'‘home ocell’ de l'equip Red Bull Espanya, Dani Román, que va arribar a volar a 200 quilòmetres per hora entre Llorens i Canudas, per aterrar a la platja de Cala'n Bosch.

 

La jornada es va completar amb la disputa d'una cursa de Stand Up Paddle Surf que van guanyar Joan Marqués i Ileana Pazos, una altra de windsurf Raceboard, que va guanyar Joan Perez, i una altra de Windsurf Foil, en què es va imposar Gael. Després va ser el torn de la música i la festa fins a ben entrada la matinada, dins dels actes del Lago October Festival.

Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net